Cementstuc om jouw woning op te knappen | Voordelen en Nadelen

Een stukadoor kan pleister op jouw muren aanbrengen. Door die pleister worden jouw wanden beschermd en versierd.

Stucen met cement

Stucen met cement

Met verschillende technieken en verschillende soorten pleister kan een stukadoor allerlei effecten op jouw muur creëren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor cementstuc.

Het gebruiken van cementgebonden pleister

Cementgebonden pleister is een waterafstotende pleister. Waar wordt cementgebonden pleister gebruikt? Op gevels, in badkamers en in kelders. In badkamers wordt die pleister gebruikt als basis onder tegels. In kelders wordt die pleister gebruikt om vochtproblemen op te lossen.

Cement stuc: voordelen

Stucwerk met cement is goed bestand tegen contact met water. Daarom wordt cementstuc, zoals al eerder opgemerkt, vaak gebruikt in vochtige ruimtes, Met cementstuc kun je ook buitenmuren afwerken.

Bij het afwerken van de muren met cementstuc, ook wel cementeren genoemd, blijven de muren niet grijs, want bij cementstuc zijn er verschillende kleuren mogelijk. Andere voordelen van cementgebonden stucwerk zijn de snelle hechting en de duurzaamheid. Het door de stukadoor aangebrachte cementgebonden stucwerk gaat dus lang mee.

Cementstuc: nadelen

Cementgebonden stucwerk heeft ook nadelen. Omdat cementgebonden stucwerk een stevige pasta is, is het aanbrengen van dit stucwerk lastiger dan het aanbrengen van gips. Ook is er meer vakmanschap nodig om dit stucwerk goed op de wanden aan te brengen. Daardoor is het duurder om dit stucwerk aan te brengen.

Ook eventuele reparatie van cementgebonden stucwerk heeft dus hogere kosten en meer vakmanschap nodig dan andere stucmethodes.

Bovendien heeft cementgebonden stucwerk een langere droogtijd dan gips gebonden stucwerk. Gelet op de genoemde nadelen wordt aangeraden om cementgebonden stucwerk alleen te gebruiken in ruimtes waar het echt nodig is.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Het cementeren van vochtige ruimtes

Waarom is cementeren belangrijk in een vochtige ruimte als bijvoorbeeld een douche? Omdat een bepleistering op basis van gips niet volstaat in een vochtige ruimte als bijvoorbeeld een douche. Worden er tegels in een douche met een bepleistering van gips aangebracht? Dan kunnen die tegels loskomen. Ook kun je dan last krijgen van vochtige muren.

Cement stuc

De kosten van cementgebonden stucwerk

Overweeg je om cementgebonden stucwerk aan te laten brengen? Dan wil je natuurlijk weten wat de gemiddelde kosten zijn. De prijs die je uiteindelijk moet betalen is afhankelijk van factoren als de omvang van het oppervlak en de kosten van een stukadoor. De prijs voor het aanbrengen van cementgebonden stucwerk is 25 tot 35 euro per m2. De stukadoor brengt 20 tot 60 euro per uur in rekening. De genoemde bedragen zijn inclusief materiaal en btw.

Wil je jouw kleine badkamer met 10 meter vloeroppervlak laten stucen met cementgebonden stucwerk? Dan betaal je daarvoor 350 euro.

Wil je cementgebonden stucwerk gebruiken om de vochtproblemen in jouw kelder op te lossen? Voor het waterdicht maken van 20 vierkante meter muur of plafond van jouw kelder betaal je gemiddeld 600 euro.

Goedkope optie: zelf stucwerk aanbrengen

Wil je geld besparen? Het zelf aanbrengen van stucwerk is dan de goedkoopste optie. Je betaalt dan alleen de materialen. Door het stucwerk zelf aan te brengen kun je circa 60 procent besparen. Niet iedereen kan dit zelf doen. Het is namelijk een precieze en nauwkeurige klus. Vooral door de droogtijden is het ook een lastige klus om zelf uit te voeren.

Andere bespaartips

Door de offertes van verschillende stukadoors met elkaar te vergelijken kun je waarschijnlijk op de arbeidskosten besparen. Je kunt ook op zoek gaan naar een stukadoor binnen 30 kilometer van jouw woonplaats. Kies je voor een regionale stukadoor? Vaak worden er dan geen voorrijkosten in rekening gebracht

Denk aan de 21 of 6 procent btw Heb je een woning die ouder is dan twee jaar? Dan betaal je geen 21 maar 6 procent btw over stucwerk dat je door een stukadoor laat uitvoeren.

cementstuc

Hoe is de prijs van cementgebonden stucwerk opgebouwd?

De materialen die een stukadoor gebruikt bij cementgebonden stucwerk zijn duurder dan de materialen die gebruikt worden bij gewone pleister. Daarom wegen de materiaalkosten bij cementgebonden stucwerk zwaarder mee. De kosten voor dit stucwerk bestaat voor 40 procent uit materiaalkosten. De arbeidskosten zijn 68 procent en de eventuele voorrijkosten zijn 2 procent.

Keuzes die de prijs van cementstuc kunnen beïnvloeden

Verschillende keuzes beïnvloeden de prijs van het stucwerk:
Wordt er cementgebonden stucwerk aangebracht op een gevel? Omdat het oppervlak dan groter is, kan dat per vierkante meter goedkoper zijn. Wordt er cementgebonden stucwerk aangebracht in een kelder of badkamer? In een kelder is het duurder als de kelder moeilijk te bereiken is. In een badkamer zijn vaak maar een beperkt aantal meters te stucen. Daarom betaal je voor het stucen van badkamers vaak de hoofdprijs.

De ingehuurde stukadoor. Natuurlijk betaal je voor een ervaren stukadoor meer dan voor een beginner. Onderling kunnen de prijzen van stucadoors behoorlijk verschillen. Door precies te kijken wat je voor een bepaalde prijs als service krijgt, kun je de voor jou beste stukadoor kiezen.
Het oppervlak dat gestuct wordt. Natuurlijk betaal je meer als je een groot oppervlak laat stucen.

De prijs die je betaalt per vierkante meter is dan wel kleiner, omdat een stukadoor bij een groot oppervlak efficiënter kan werken. Heb je meerdere klussen liggen die een stukadoor kan doen? Aangeraden wordt om die klussen dan tegelijkertijd aan te bieden.

Het aanbrengen van cementpleister op gevels

Je kunt ervoor kiezen om een dunne laag cement pleister op de gevel van jouw huis aan te brengen. De originele structuur van de gevel blijft dan zichtbaar. Je kunt dus de vorm van de bakstenen zien. Kleurverschillen en oneffenheden worden door het aangebrachte sierpleister gecamoufleerd. Daardoor ziet de gevel er als nieuw uit.

Bij het aanbrengen van een dunne laag sierpleister is er niet veel sierpleister nodig. Daardoor is de prijs natuurlijk lager dan wanneer er een dikke laag cement pleister op de gevel van jouw woning wordt aangebracht. Het cementeren van de gevels van jouw woning met een dunne laag cementpleister kost ongeveer 30 euro per vierkante meter.

Je kunt ervoor kiezen om een dikke laag cement pleister op de gevel van jouw woning aan te brengen. De gevel wordt dan volledig vlak gemaakt. De originele structuur van de gevel is dan niet meer zichtbaar. Is er een dikke laag cement pleister op de gevel van jouw woning aangebracht? Dan is de gevel goed tegen allerlei weersinvloeden beschermd. Door de dikkere laag is het wel wat duurder. Het cementeren van de gevels van jouw woning met een dikke laag sierpleister kost ongeveer 40 euro per vierkante meter.

cementstuc

De voordelen van het inschakelen van een vakman

Waarom wordt aangeraden om een vakman in te schakelen voor het cementeren van de gevel van jouw woning?
Weet je niet zeker of cementeren de juiste pleistertechniek voor de gevel van jouw woning is? Moeten er eerst nog herstellingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Een vakman geeft jouw advies en helpt je om de juiste keuzes te maken.

Door het inschakelen van een vakman is een mooi en goed resultaat verzekerd. Door zijn kennis en ervaring weet een vakman immers hoe hij de klus het beste kan aanpakken.
Omdat een vakman beschikt over het benodigde materiaal hoef je zelf geen materiaal te kopen. Daardoor bespaar je een behoorlijk bedrag.
Een vakman klaart de klus voor jou. Daardoor bespaar je jezelf veel moeite en tijd.

Offerte

Van plan om een stukadoor in te schakelen? Vul ons formulier in en professionals nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou stukadoor kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet gestuct worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.